Fortællingen om Stjerne Camping

Lige siden begyndelsen, i 1971, har Stjerne Camping været ejet af den samme familie. En familie som har sine rødder plantet solidt i det vestjyske fine, hvide sand! Men hvordan blev Stjerne Camping egentlig til?

Vejers, 1958: Kristian Christiansen, nuværende ejer af Stjerne Camping. Her ses han i gang med høsten.

Før turismen

Før turismens indtog i Vejers, bestod lokalsamfundet primært af gårdejere, husmænd og håndværkere hvoraf mange også bedrev fiskeri som et vigtigt bierhverv. Dette var før sommerhuse, campingpladser, minigolf og turistbureauer.

Fugltoftgård, nu med campingplads

Én gårdejer, Jakob Christiansen, besluttede sig for, i 1971, at etablere en campingplads på en del af gårdens jord. Gården, Fugltoftgård, ligger, også i dag,  blot et stenkast fra campingpladsen.

Vejers, 1958. Fugltoftgård.

Hvorfor Stjerne Camping?

Jakob spekulerede meget på hvad campingpladsen skulle hedde. En dag var han på tur til Fyn. Her kørte han i et område hvor vejene havde navne efter planeter… Dér var den! Han tænkte: ”Alle, uanset indtjening, skal have den mulighed at ”holde ferie under stjernerne” – tæt på hav, skov og hede.”

Derfor er Stjerne Camping inddelt i gader som er navngivet efter stjernetegn. Desuden findes der kun få steder i verden hvor du ser stjernehimlen så tydeligt og klart som i Vejers. Af den grund bestræber vi os på at have så LIDT kunstigt lys som muligt, da mørke efterhånden er en sjældenhed.

Fantastisk naturområde

Her på Stjerne Camping er du tæt på dyreliv, hav, skov, hede, himlen og stjernerne. Vest for pladsen ligger først det hyggelige sommerhusområde, herefter den lille strandby som du kommer igennem før du når ned til det brusende vesterhav. Øst, nord og syd for pladsen har statsskovene store arealer med fantastiske cykel – og vandreruter.

Lige umiddelbart øst for dette, finder du Danmarks største militære øvelsesområde. Øvelsesaktiviteten kan i korte perioder høres på Stjerne Camping, men dette er intet imod de kæmpestore vidder af ubrudt, rendyrket natur som de militærearealer opretholder. Her bygges der ikke. Her dyrkes der ikke. Og DU er velkommen på veje og stier.

Fakta

Vejers Supermarked er fra 1972. Supermarkedet hører til campingpladsen.

Stjerne Camping ligger midt i det skønne Naturpark Vesterhavet. Det er et 22.500 hektar stort område.

Stjerne Camping ligger lige midt imellem Vejers Nordplantage og Vejers Sydplantage. Disse byder på fantastiske naturoplevelser i form af smukke vidder og et rigt dyreliv.

Jakob, grundlæggeren af Stjerne Camping, var født i skytten.

Stjerne Camping ligger lige midt i et kæmpestort vildtreservat. Området er på 16.000 hektar og er en del af Naturpark Vesterhavet. Bestanden af kronvildt i området anslås til 1300 – 1600 dyr.

Når du kommer til Vejers og Stjerne Camping, kører du først igennem et stort, smukt hedeområde hvor du vil se en række forladte huse som i dag indgår i det store militære øvelsesområde som ligger øst for Vejers.

I dag er Stjerne camping stadig ejet og drevet af den samme familie.

Leo