Vejers og omegn

Der er et væld af oplevelser - også udenfor pladsen!

Omegnen

Vejers Stand har udviklet sig gennem de sidste 100 år fra at være et lille vestkystsamfund til en sommerhuse- og ferieby med små butikker til hverdagens behov og typiske vestkystsouvenirs, caféer og restauranter og Strand-Galleriet. Den oprindelige landsby Vejers lå 3 km længere inde i landet end det nuværende Vejers Strand by. Gårdene var spredt over et større areal og kun fiskernes ”Esehuse” fandtes lige bag første klittrække. Vores Brochure ”Det gamle Vejers” (gratis i receptionen på dansk og tysk) viser en top-interessant vej tilbage til en forsvunden tid og kan bruges som inspiration til at færdes gående eller på cykel i nærområdet.

Militærets øvelsesområde i naturstyrelses plantager i Oksbøl og på stranden mellem Vejers og Blåvand er lukket ved skydeøvelser. Den røde kugle i masten er hejst til tops og de røde lamper er tændt i de pågældende områder under øvelser. (Støjportalen i Oksbøl skydeterræn).
Fra 2025 og derefter hvert andet år giver Hæren i "Åben Hede" et omfattende indblik i både historisk og moderne militærudstyr  og demonstrerer deres færdigheder i kamp- og skydeøvelser på Kallesmærsk Hede mellem Vejers og Blåvand. Det er en magnet både for lokale og turister, siden det er eneste sted i verden, hvor civile kan komme så tæt på, når der skydes skarpt.

Klitterne rundt om Vejers Strand (se også www.naturparkvesterhavet.dk) er både et vigtigt yngle- og hvilested for mange truede arter og et værn mod havet. De er det eneste som beskytter byen mod vestenvinden og det barske hav med sine stormfloder. Det tår lang tid til at stabilisere en skadet klit, så lad os ikke glemme gammel viden om hvordan vi alle sammen kan bevare et så unikt landskab. Selvfølgelig er heller ikke vi blinde overfor den fænomenale udsigt over kysten, klitterne byder på, men for hvert eneste skridt, der trædes i klitterne, væk fra de afmærkede stier, flyttes sand og udfordres vegetationen.
Derfor vores bøn:

Så når du finder en smuk, afskærmet plet i klitterne så grav venligst ikke her og benyt kun etablerede stier. På tur med din 4benede ven, vær så venlig ikke at lade den løbe frit rundt i klitterne, selv udenfor snor-sæsonen. Ild i klitterne er til enhver tid forbudt. Husk venligst altid ikke at efterlade affald i naturen, tå den med til den nærmeste skraldespand.

Hvordan er det med stranden i Vejers Strand? Vi er med i nordiske mærkningsordningen ”Badepunkt” som fra 2020 afløser det Blå Flag på kommunens strande. Der skal nemlig være plads til hunde og biler, hvilket der ikke er på strande med Blå Flag.
Ved at hejse Badepunkt-flaget bydes både de firbenede og firhjulede velkomne og Badepunkt står for rent badevand, høj badesikkerhed, basal infrastruktur og med mulighed for særlige oplevelser:
Mod syd lokker en smuk bred bilstrand – ikke bare ideel hvis man er gangbesværet. Her bør man dog ikke køre nærmere vandkanten end 20 meter og selvfølgelig ikke opad klitterne. I den sydlige ende er det til og med et areal for drageentusiaster og kite-surfere, mens den roligere Nordstrand kun er tilgængelig for alle ikke-motoriserede to- og firbenede venner. Det brusende Vesterhav (DMI tidevandstabeller) har noget at byde på for hele familien og viser hver dag et nyt ansigt – nogle gange skyller det rav op fra dybet, nogle gange forskellige slags muslinger eller sneglehuse. Vandhund eller landkrabbe? Camping ved Vesterhavet er for hele familien.

Udover stranden byder naturen omkring Vejers på enestående oplevelser lidt længere ind i landet, hvor sandflugten tidligere var et stort problem, såsom langs hele vestkysten. Derfor blev det anlagt en række plantager hen mod slutningen af 1800- tallet og ind i 1900-tallet. Vejers Plantage byder på nogle ganske unikt: kronhjortens hjem– hele året rundt, grytidlig om morgen eller lige før nattens indtog kan den heldige observere store flokke med op til flere hundred dyr i dens naturlige habitat, en storslået oplevelse ikke kun for naturnørder, særlig til efteråret hvor man kan opleve de majestætiske kronhjortes brøl i brunst.
Læs mere om Vejers Plantage og krondyrsreservatet og aktiviteter her.

Er det den bevingede verden som er af større interesse, så er ture med kikkert til et af områdets mange udsigtstårnene ved blandt andre Råsø eller Filsø en god ide.

Til en mere spontant tur, også i blæsevejret, er for eksempel en gåtur i den eventyrlige klitskov på jagt efter et stemningsfuldt billede, som at plukke svampe og bær til en liflig ret eller kun lufte ud sjælen. Hvad med en tur til det vi kalder for Kærlighedsstien, det fine løvskovsområde langs Ålestrømmen mellem Strib Sø og sommerhusområdet?

Har du brug for mere inspiration til opdagelsesture på vestkysten? Ved www.visitvesterhavet.dk er det et væld af oplevelser baseret på kultur, historie, natur og traditioner. Oplev lokalt når du er på ferie, det bidrager til lokale arbejdspladser ligeså som et større udbud for kommende gæster.

særlig information til danske gæster:
Guide til rejseforsikring på campingferien

Vejers Strand på Facebook.
Hvad sker der i området omkring Vejers.
Se mere her.

Vores priser

Se vores priser på forskellige overnatninger her!

Se vores priser

Online booking

Book og betal nemt og bekvemt hele døgnet rundt!

Book online her
Følg med på sociale medier

sagittarius